2019-03-18
今日去朋友仔家中玩(四方城), 雖然戰敗, 但朋友仔請我食返一餐值回票價既西餐😍食店位於東涌海堤灣畔,地點對少黎東涌既我黎講, 有啲隱蔽唔係咁易搵到,但顧客同侍應都係外國人居多,座位有分室外同室內,非常寬闊,空間感大, 係香港忙碌的步伐中,難得有個地方讓你好好放鬆心情, 暫時覺得自己好似外國旅行咁…………正!食物款式多,小食、pizza、扒類、意粉、漢堡包、甜品、花多眼亂因為朋友仔係常客,所以由佢拍板,首先我地叫咗個 炸魷魚:分量好多!外皮香脆一啲都唔油, 個粉好薄, 恰到好處,魷魚腍軟,非常彈牙,好有咀嚼嘅口感 卡邦尼意粉:賣相唔錯, 好濃郁嘅芝士忌廉味,意粉好creamy, 餡料都算多朋友仔推介飲 Pineapple Smoothie:味道清甜又透心涼, 入口感覺好fresh, 好好飲呀,果然無介紹錯 最後當然要食返個甜品啦, 我哋order咗terimisu, 好感覺好幼滑, 賣相好靚仲有個心心㗎今餐真係超級滿足🤗🤗
因為朋友仔係常客,所以由佢拍板,首先我地叫咗個
炸魷魚:
卡邦尼意粉: