2024-04-30 57 瀏覽
Moon Thai連續5年獲得<<米芝蓮港澳版>>既推介👑牛頭角新店亦由泰國御廚團隊主理👨🏻‍🍳早幾日放假搵埋朋友一齊去食個tea~上到去發現餐廳好大,接近有5500尺😳環境極具新型北歐既現代簡約格調,當日係星期日所以唔多人,可以靜靜地chill住咁食下午茶🫶🏻🫧烤香茅豬頸肉食泰菜我次次都order豬頸肉😂淡淡既香茅味加上外層焦香微脆,肉質軟腍多汁入口彈牙,而且份量多,非常好食(點埋個酸汁幾開胃✨)🫧雞肉船麵金邊粉麵身柔軟滑嫩,雞肉口感唔會好鞋口🍜有脆卜卜豬皮做配料,非常滿足❗️🫧海南雞飯雞油飯入口都幾重油香味,但又唔會成口油,平時會改轉雞脾肉/走胸,但今次我無😆估唔到雞肉幾滑而且凝固左一層啫喱(應該係雞肉經過冷凍???)小朋友追住食勁開心呀👏🏻🫧椰汁西米糕Q彈彈既西米配埋椰奶香味,甜而不膩既口感,大人細路都好喜歡💖雖然Foodhall by Moon Thai以全新形式運作,但食物一定有質素🤤親民價錢就可以享受高質素既泰國菜🇹🇭無論早午晚時段都為附近既上班一族提供全新泰菜體驗😌餐廳環境寬敞,所以性價比真係幾高。呢度好kid-friendly👶🏻座位舒適之

🫧烤香茅豬頸肉

🫧雞肉船麵金邊粉

🫧海南雞飯

🫧椰汁西米糕

呢度好kid-friendly👶🏻座位舒適之餘每張枱都有足夠空間,餐廳有提供BB櫈,建議係book位時要講定啊🌟

@foodhallbymoonthai

📍Foodhall by Moon Thai
觀塘道 348 號宏利廣場1樓101號鋪
(🚇港鐵牛頭角地鐵站B出口)
↓營業時間↓
星期一至五: 0800 - 2200
星期六: 0900 - 2200
星期日: 0900 - 1700

𝐖𝐄𝐋𝐂𝐎𝐌𝐄 𝐓𝐎 𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐔𝐒(. ❛ ᴗ ❛.)
🌟Gavin同媽咪一齊帶你周圍食 周圍玩🌟
➢👩🏻@hellodearmaggiee 👶🏻@gavincheukhim_

#hongkongbaby #hongkongbabyboy #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #hkfoodie #hkbabyphotography #親子KOL #旅行blog #親子好去處 #親子玩樂 #香港媽咪 #香港媽咪幫 #香港媽媽 #媽媽日常 #媽咪metime #metime #開飯喇 #香港探店 #香港美食 #打卡 #香港甜品 #香港人氣店
  • 烤香茅豬頸肉