2022-01-31
⭐️燒肉の牛太・本陣⭐️📍:觀塘創紀之城五期(apm)4樓23號舖⏰:11:15am-9:00pm⭕️:現金、信用卡、Alipay-極上和牛燒肉放題(100分鐘)- 💰469(期間限定配御節豪華和牛肉重箱)🔸御節豪華和牛肉重箱🔸和牛箱第一層有四款黑毛和牛部位 裏面有厚切牛舌、牛裡脊肉芯、肉眼芯同辣椒肉 第二層有超級好食嘅西冷片🥰就咁食呢個已經回本!牛肉非常之高質素 霜降雪花❄️ 顏色真係非常之靚🙈肉味非常之濃郁 牛肉脂肪分布細密 完全唔需要任何調味 就可以食得出牛肉既油脂感 超軟淋 就咁望落去賣相已經令人流晒口水 口感細嫩 入口即溶👍🏻性價比極度之高!🔸食物方面🔸🐮除咗牛肉箱之外 我哋呢個套餐仲有極上和牛燒肉 好多靚嘅牛肉選擇 有牛脊肉雪花、一口牛肋肉、和牛嚴選霜降扒等 色澤鮮艷 紋理清晰 完完全全對得起四百幾蚊呢一個價錢🙈👍🏻🐷除咗牛之外 套餐仲包括豬肉同雞肉 有雞腎、雞軟骨、羊架等 肉質都非常唔錯 不過呢度主打食牛肉 所以我哋都係食牛肉為主🙈🦐海鮮都好多選擇架 包括鹽燒帆立貝、北海道牛油帶子、大虎蝦、魷魚 一次滿足唔同口味 各有特色 全部都好新鮮 比較鍾意食佢哋嘅牛油帶子 大粒鮮甜 好有
📍:觀塘創紀之城五期(apm)4樓23號舖
⏰:11:15am-9:00pm
⭕️:現金、信用卡、Alipay
-極上和牛燒肉放題(100分鐘)- 💰469
(期間限定配御節豪華和牛肉重箱)
🔸御節豪華和牛肉重箱🔸
🔸食物方面🔸
🦐海鮮都好多選擇架 包括鹽燒帆立貝、北海道牛油帶子、大虎蝦、魷魚 一次滿足唔同口味 各有特色 全部都好新鮮 比較鍾意食佢哋嘅牛油帶子 大粒鮮甜 好有咬口!
🍜我哋仲叫咗冷烏冬 會配蔥花同Wasabi 清新口味 爽口開胃 同肉類形成一個鮮明嘅對比 食完有動力再燒牛肉 配搭燒肉一流!🤣當然除咗凍烏冬之外 仲有泡菜豆腐鍋同韓國石鍋飯等🙈
🥗除咗有QR code落單之外 出邊仲有沙律自助吧 可以自己製作 有凱撒沙律醬、芝麻沙律醬、柚子沙律醬汁選擇 味道好清新開胃 搭配牛肉食一流👍🏻
🥤飲品方面我就覺得比較少 除咗烏龍茶之外 仲有可樂、氣泡酒、啤酒同檸檬茶任飲 但係選擇嘅類別就比較少🤣對於我呢啲又唔飲酒 又唔飲有氣飲品嘅人來講 選擇就比較少🙈
🍨甜品有Haagen-Dazs一人一杯 有朱古力味同士多啤梨味 可以中和食牛肉嘅油膩感🤣👍🏻
🔸醬汁方面🔸
🧂會附送日本雞蛋🥚同蘿蔔蓉柚子醬 味道好清新 可以中和左牛肉嘅油膩感 亦都令到牛肉嘅脂香凸顯左出黎 味道同層次大大提升!
#香港美食 #平民美食 #觀塘美食 #觀塘 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodie #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #本陣 #和牛 #燒肉