2022-12-01 1257 瀏覽
呢啲天氣真係好想食火鍋,老友話不如出佐敦打邊爐,舉腳贊成😽。店鋪裝修得幾有特式,坐位都舒適寬闊。店員服務夠晒貼心,會幫手用滾水清洗餐具,令人食得安心。見有需要會過來幫忙,如加湯、清走鍋內浮起的雜質、換碟等等。雲耳酸酸辣辣的,食得很開胃,係一個很好的前菜。鮮椰青雞鍋,店員將雞肉入鍋內炒香,再倒上原個椰青以及雞湯,靜待慢慢滾起後,首先各盛起一碗品嘗,嘩😻,超級清甜雞肉又滑嘟嘟,感覺十分之滋補🥳。再來一客椒鹽黃金磚,香脆的很好吃,豆腐淋淋地又幾好味😋。手切霜降安格斯肥牛, 望落去就知肉質靚,油脂分佈均勻,輕滾滾便可以食用,牛味濃肉質很淋滑👍。自家製西洋菜帶子餃子🥟,皮薄餡靚,餡料滿滿的,西洋菜中間包了帶子,食到爽口感☺️。自家制皇帝瑤柱墨魚丸,咬開有瑤柱絲,口感幾特別,肉質新鮮彈牙,好yummy 😊。雜菜盤,蔬菜新鮮份量十足😊。自家製香茅檸檬薏米水同竹蔗茅根水,飲落清甜真材實料,最緊要唔會好甜。

雲耳酸酸辣辣的,食得很開胃,係一個很好的前菜。

再來一客椒鹽黃金磚,香脆的很好吃,豆腐淋淋地又幾好味😋。

雜菜盤,蔬菜新鮮份量十足😊。

2022-11-27