2023-04-09 541 瀏覽
如果你係一個椰子控又喜歡食甜品的話咁呢一間主打椰子素食甜品屋就一定唔可以錯過啦!這家位於中環街市的人氣甜品屋,主打用新鮮椰子製造各式各樣的有機健康椰子飲品和甜品,還有純素雪糕全部標榜香港製造!店內所有的食品都不含防腐劑無人造香料和色素,而且採用有機糖和椰子奶,全部都係純植物製100%純素健康之餘又美味, 食極都唔會覺得肥,對於有乳糖不耐症的人和素食者來說,這間甜品店簡直就是他們的福音呀!還極受中環附近的OL歡迎呢! 🔮薑汁有機椰子奶配桃膠   $45椰子奶入口綿滑椰子味十分濃郁,椰子的天然甜味會在辛辣的鮮薑汁中慢慢滲出來,味道層次又獨特,桃膠已以有機糖浸煮真過,微甜之餘又有嚼口,滋潤又養顏,而且飲品裏還含有不少的椰子果肉增加口感! 可能係因為椰子奶的關係和桃膠的份量比我預期多,其實飲晒成杯都有少少飽飽地的感覺!

🔮薑汁有機椰子奶配桃膠   $45