2018-03-07
喺香港可以食fine dining嘅餐廳真係好多,但係做得好好而且價錢合理嘅餐廳就比較難搵。今次依間餐廳我嘅評價都覺得唔錯,特別係佢嘅主題環境比到我一種好舒服同埋好特別嘅感覺,而且都好適合日頭打卡,夜晚浪漫地食晚飯嘅餐廳。今次揀依間餐廳係因為覺得佢夠方便,就係喺尖沙咀方便我同朋友一齊食飯。一入到去餐廳係燈光較暗左,所以感覺好舒服而且餐廳用咗森林做主題,身邊有好多花花草草同埋樹林嘅感覺,我哋今次係平日黎食,但係餐廳都算幾多人,建議大家去食嘅話都打去訂位先。餐廳分咗套餐同埋散叫,因為我哋都唔算太肚餓所以就散叫左幾款食物,首先我哋叫咗一款凱撒沙律,餐廳叫咗嘢食之後就會想麵包俾我哋做前菜,配左醋同埋橄欖油。跟住之後我哋叫咗兩個主菜,第一個就係Carbonara,第二個就係Pork Rack。首先意粉嘅味道係非常之香,而且份量都幾多下食落去都幾creamy 然後第二個主菜就係Pork Rack,份量比我想像中大份,而且味道都唔錯不過如果食唔慣濃味既朋友可以就會覺得太咸,不過值得一讚嘅就係餐廳仲陪左三款唔同嘅醬料俾我哋點,賣相同埋心思都搭夠。餐廳非常之適合朋友嚟食飯傾計,不過值得一提嘅就係餐廳唔會
餐廳非常之適合朋友嚟食飯傾計,不過值得一提嘅就係餐廳唔會提供still water所以去到餐廳食嘢就最好自己叫野飲啦