2020-08-15
#小秘書 早排喺網上訂咗啲嘢,#望穿秋水... 終於返貨🤩 為咗盡快可以拎到手,襯自己得閒,一支公出咗去 #尖沙咀,順便補吓倉🤪 由 #TheOne 行去 #美麗華 方向,路經 #香檳大廈,#拉麵店、#車仔麵... 樣樣有齊,不過當時我食飽無幾耐,唯有下次先幫襯😅 我反而想去「棋哥燒鵝」買啲 #燒鵝 返去孝敬吓 #老豆、#老媽子😁 我哋人少少,買份「下庄」應該就啱啱好🥢不過我到嘅時間唔合時,#收銀姐姐 建議我比咗錢先,半個鐘頭再返嚟拎 #鵝。本來就係要去 #美麗華 入貨嘅我,時間剛好,快閃一圈再回頭,我嘅 #外賣 已經預備好👍🏻 #服務員 好細心,包裝之前先將 #外賣盒 嘅四角整穿,原來係方便散走鵝身嘅熱氣,咁就算拎到返屋企,唔使驚啲鵝皮淋晒啦😉返到屋企,時間啱啱好,洗手消毒一輪就馬上開飯喇🍚 #小秘中 先將鵝髀位置分比老豆同阿媽,我就梗係揀啲邊位先啱食啦🤤 一啖咬落去,陣陣炭燒香味🤤 我通唔會加 #酸梅醬,怕影響原味😅 師傅將鵝身多餘嘅骨位去除,啖啖肉好滿足🤩 見老豆阿媽食轉個頭就碟,睇嚟下次我要買半隻先夠食喇🤪