2017-06-09 116 瀏覽
今次黎到觀塘一間西餐廳搵好野食,餐廳格調時尚,亦設有戶外進餐區,好似酒吧咁!侍應非常好客,同我地有講有笑,又介紹啲好野食俾我地。係上餐前先食餐包同埋鬆包,外脆內軟,熱辣辣既餐包再塗上牛油,岩岩好!前菜我地點左一個蟹肉龍蝦湯同埋巴馬火腿蜜瓜。個湯就熱辣辣、擔擔肉;而parma ham melon既火腿唔會太咸,再連埋清甜既蜜瓜一齊食,簡直就係絕配。跟住我地就叫左生蠔黎試下,今次點左三種生蠔:澳洲塔斯曼尼、法國神聖之蠔同埋法國美人魚。三種都肉質肥美鮮甜,帶有奶油味,而且味道濃郁,非常易入口。主菜我地就叫左扒大蝦蘆筍意大利飯。兩隻大蝦非常鮮甜爽口,而意大意飯帶有蘆筍既清香,濕度剛剛好。另外,我地仲叫左頂級天然安格斯肉眼扒。餐廳員工推介我地試下五成熟,開頭以為會好生好多血水。但食完發覺牛扒唔靱、而且非常有肉汁、好香!仲有炸到岩岩好唔會太油既薯條配!依間餐廳既價錢雖然唔係特別平,但勝在餐廳裝修、員工態度同埋食物質素都有保証,絕對值得一試!

2017-04-27
慶祝紀念