2017-11-24 1882 瀏覽
今天去中華書局血拼,買了很多文具俾阿女, 雜誌連袋俾個friend,滿載而歸,行到晏有係食野嘅時間係轉角盡頭見到一間佈置充滿聖誕氣氛,還掛了聖誕襪的英式郵筒,非常吸晴原來不只外面佈置充滿聖誕氣氛,室內內更掛滿聖誕主題的掛畫,配上黑色圓枱,聖誕味濃菜式豐富,選擇多,可能如餐廳名一樣要思考下食咩?好左,佢地有dinner set, 價錢便宜,有已包餐湯,主菜及1杯28蚊飲品,加多28蚊還可以食埋蛋糕我最後揀左美國極黑豚肉眼扒配香草牛油焗薯仔粒、西蘭花、沙律(紅桑子汁), 再加錢飲特濃朱古力及品嚐藍莓芝士蛋糕餐湯是紅湯---蕃茄雜菜湯,勁多雜菜,味道酸酸的很開胃接著就是主菜:美國極黑豚肉眼扒配香草牛油焗薯仔粒、西蘭花、沙律(紅桑子汁)沙律菜新鮮配上紅桑子汁,感覺很清新,美國極黑豚肉眼扒非常厚,肉質彈牙,肉味濃,配上香草牛油味濃的焗薯仔粒及西蘭花口感豐富特濃朱古力,無令我失望,加錢都值得,看!聖誕雪花的拉花呀!話明特濃,真的很重朱古力味藍莓芝士餅:藍莓大大粒鋪滿餅面及餅身,芝士實滑,

菜式豐富,選擇多,可能如餐廳名一樣要思考下食咩?

餐湯是紅湯---蕃茄雜菜湯,勁多雜菜,味道酸酸的很開胃
餐湯

特濃朱古力,無令我失望,加錢都值得,看!聖誕雪花的拉花呀!
話明特濃,真的很重朱古力味

特濃朱古力

藍莓芝士餅:藍莓大大粒鋪滿餅面及餅身,芝士實滑,

藍莓芝士蛋糕

特濃朱古力