2019-07-09
相約左朋友放工食個飯傾下大家近況,佢話想試下呢度啲jam,好食就順便買樽返去搽麵包食。我地叫左兩個dinner set,包一個沙律、餐湯同甜品,揀左蒜辣天使紅蝦意粉同士多啤梨醬燒豬肋骨。田園沙律配熱情果油醋汁,食落唔單至有熱情果味,問一問waitress重有啲咩,佢話呢個熱帶風情果醋汁有芒果、木瓜、熱情果同蘋果。食落酸mei mei好fresh!面頭重有啲果肉。餐湯我揀左雜菜湯,正常味道,有啲紅腰豆、紅蘿蔔、西芹、番茄同南瓜。朋友揀左磨菇湯,佢話都幾濃磨菇味,食到有粒粒磨菇。蒜辣天使紅蝦意粉係我食過咁多次蝦意粉入面,蝦既份量最多既一間!!😍😍😍竟然有四!大!隻!🦐🦐🦐🦐前所未見過咁多!重要係堅大隻,又爽口彈牙,有蝦味🦐🦐🦐🦐好好食!如果四個人share唔洗爭一人一隻得!旁邊既意粉都好好味充斥住蒜香同番茄味,帶點辣,又香又惹味!意粉偏幼身,煮到有少少硬度,啱晒我口味,真係非常抵食!!!士多啤梨醬燒豬肋骨份量同樣好大,有成8條骨,士多啤梨醬出奇地夾個ribs,可惜嫌佢太少醬,唔夠點,可以俾多啲就更好。底下既薯角非常之香脆,係食過最好味既薯角,佢個外層比食開個種薄,外脆內軟綿,好正!甜品係雲
甜品係雲呢拿雪糕,真係有真。雲呢拿籽👍🏻👍🏻👍🏻面頭淋上士多啤梨醬,幾好味。
飲品跟餐有半價,我點左玫瑰蘋果茶,無過waitress係無咖啡因先敢點,唔係會訓唔著。用左佢地自家製既玫瑰蘋果jam沖,第一啖飲先飲到蘋果味,然後有淡淡既玫瑰花香,唔會太甜,亦無蘋果既酸味,不錯!朋友話佢個杯肉桂蘋果紅茶都幾好飲。最後佢重買左樽肉桂蘋果jam返去~