2018-01-27 78 瀏覽
今晚做完Facial 已經好夜,咁啱上openrice見到Let's Jam 開到11點,即刻決定食呢間😎門面裝修好靚😍好有文青cafe feel田園沙律配熱情果油醋因為我唔食得醋,所以叫左果醋分開上。冇醋嘅話好似真係爭咁啲的,好彩啲沙律菜好fresh, 如果唔怕食醋嘅朋友應該會覺得好味的桂花雪梨冰沙桂花味真係好香好出!仲會食到一粒粒桂花花瓣,冰沙唔會起到一粒粒,似落好潤喉。黑松露溫泉蛋多士條呢個係見到隔離枱食先叫,睇落好靚😂唔捨得篤爛個蛋。黑松露味好夠好香~如果有多啲就好了!但作為前菜黎講份量都很不錯了慢煮極黑毛豬排 配肉桂蘋果汁個醬汁真係超班,惹味之中帶一點玉桂嘅香味同甜味,冇諗過味道可以咁夾,亦唔會唔咸唔甜,恰到好處。至於慢煮黑毛豬肉質都係非常鮮嫩,易咬開又唔會太鬆化,good!整體黎講呢間餐廳每道菜都會考慮到如何將果醬融入平日嘅菜式到,唔會一味sell果醬嘅甜味,淨係向甜品出發,反而將果醬融合係不同味道嘅菜式,我自己覺得好有創意,而味道亦都好新鮮!餐牌:

門面裝修好靚😍好有文青cafe feel

田園沙律配熱情果油醋