2018-10-31 38 瀏覽
其實我男朋友好遷就我☺️我成日想去試唔同既餐廳,盡量避免重複食🤦🏻‍♂️我地之前都幾常食呢間餐廳,佢提議過幾次再食我都拒絕🙈我之前都介紹過,發現岩岩好係一年前既30號🎉(食既野仲要都一樣)-🔹果醬九宮格多士($49)⭐️8.5/10每次都必食既多士‼️完完全全可以滿足我貪心既胃,可以一次過試9款口味既果醬🍯仲有好好玩,逐格去估係咩味👻雖然未係可以試哂所有口味,佢太多款果醬了😍我最鍾意係玉桂蘋果同丁香香橙🍊天然自家製,味道好突出,我之前仲買左幾樽果醬返去搽麵包、送餅乾、沖野飲🍹-🔹黃金蟹肉軟殼蟹意粉($109)⭐️7.5/10意粉既醬汁混合好多蛋黃同蟹肉🍝意粉偏軟身,雖然用蛋黃,但唔係鹹蛋黃,所以唔會太重口味🐣上面插左半隻軟殼蟹,都炸得幾酥脆🦀-🔹油封鴨脾配丁香香橙果醬($219/餐)⭐️7/10我又係特別鍾意食油封鴨脾,每次都叫😝外層煎到超脆,有點硬,好彩裡面啲肉好滑,又好多汁👍🏻好喜歡裡面啲肉仲keep到啲油同汁💦配埋丁香香橙果醬,估唔到係出奇地配合,酸酸甜甜既果醬令整道菜生色不少👅▫️晚餐有沙律、餐湯、甜品🥗比較欣賞餐湯,忌廉磨菇湯,非常濃郁👍🏻甜品係芝士蛋糕🍰-🔺果醬奶昔($42)可以自選一款

🔹果醬九宮格多士($49)⭐️8.5/10

🔹黃金蟹肉軟殼蟹意粉($109)⭐️7.5/10

🔹油封鴨脾配丁香香橙果醬($219/餐)⭐️7/10

🔺果醬奶昔($42)可以自選一款果醬,我揀左玉桂蘋果🍎好香好好飲!男朋友覺得奶味太重,但我覺得岩岩好,好好飲😋
果醬綠茶