2016-09-29
已經有一段時間冇去食放題,放題有好多選擇不過朋友係銅鑼灣返工,所以就佢揀銅鑼灣區域既放題呢間放題可以話係比較高檔,因為通常有極上呢兩個字乜乜都會多D選擇同埋比較價位高。出面既點菜紙選擇都有好多,而且飲品可以係出面既飲品櫃任拎,睇野飲都起碼有20款或者以上食放題第一時間一定係點左刺身先!大刺身(三文魚、玉子、北寄貝、赤蝦、甜蝦、帶子、劍魚腩)三文魚好肥美,玉子甜甜地幾爽,北寄貝都係爽口不過冇乜味道,赤蝦同埋甜蝦都好爽,好鮮甜,帶子幾好味呀。栗米雖然是好似好唔抵咁樣但係平時係屋企都唔會特別整粟米食,所以出黎都會選擇一個牛油粟米,好多牛油既香味出哂黎,又爽口又甜。燒蝦有鹹香,燒得個表面有少少黑色但係味道好香,就好爽。炸物(炸蠔, 炸帶子)炸吉蠔好鬼熱,入面蠔唔算好大但係好多汁,咬起來非常脆。另外帶子入面到大大粒,好彈牙。總之就吃了很多,一言難盡啦!因為實在太多食物我有沒有心機寫那麼多,不過整體質素很不錯的,值得去食下如果不是糧尾的話HAHA
食放題第一時間一定係點左刺身先!
燒蝦有鹹香,燒得個表面有少少黑色但係味道好香,就好爽。
炸物(炸蠔, 炸帶子)