2008-09-27 12 瀏覽
夜晚一家三口,睇完OpenRice D 食家文章,決定去金加利食晚飯!七點幾去到,差不多滿座,不過都有三個位,睇過第D客,見鐵板餐都好多人食,仲幾好Tim。我心中有數要乜,就叫左咖厘羊腩飯,仲要指定大辣Tim;另介紹老婆食豬肋骨沙律,諗住個仔要扒餐,點知原來佢都有睇Openrice,想食芝士海鮮肉醬公仔面。先黎面包,係多,一人有兩塊,一蒜蓉,一餐飽,不過全部唔熱,無想象好食。不過,我就留左個餐飽,遲D "Yum" 咖厘。終於咖厘羊腩飯到,一食,好味,羊腩夠稔,仲連皮,夠滑,咖厘口味,夠開胃,最後係好快食晒碟飯!"Yum" 埋個餐飽,飽飽!個仔個芝士海鮮肉醬公仔面,幾多料,仲有螺肉,試左啖,唔錯。最後,個仔話太"漏",雖然好食,但係食唔晒,因為芝士加肉醬,真係好易飽。豬肋骨又係燒得幾好,食得津津有味,得!所有餐都包飲品,特飲加五蚊;食完有甜品,不過個Jelly 唔好味,有D 衰收尾。埋單,$203,但係原來淘大街坊有九折喎!$183 搞掂!不愧為淘大紮根的餐廳

豬肋骨又係燒得幾好,食得津津有味,得!

餐飽、湯
咖厘羊腩飯