2015-11-16
好友生日,加上佢係朱古力迷,諗都唔諗,訂個朱古力蛋糕俾佢~~因為係第一次訂,唯有上網做下功課,而呢間好似得網上訂或者打電話去落ORDER。第一次打去問,諗住問佢網上點訂,嗰位職員好有耐性咁同我講網上點訂,佢話講低你嘅要求同E--MAIL之後,佢會透過E-MAIL覆番你,但本人因為驚要等好耐,決定喺電話落埋ORDER。。。原來真係幾方便,喺電話度會有職員同講有邊隻蛋糕,同味道嘅分別,佢知道我地得三個人食,就介紹我要個6"嘅,已經夠三個人分。訂好之後,喺門市交收,但我嗰日要先上堂,再JOIN我個FD,我去到門市後,問佢地可唔可以先俾錢,然後遲啲再黎攞,佢地又話得WO~~只要講番我電話NO. 俾佢就可以,真係好方便呀!喺網上見過有人話如果要加字,需要落訂前兩日就做呢個動作,好彩我都趕得切兩日之前訂。切開,三個人,每人食左兩件,第一次訂呢個口味,因為壽星鍾意飲兩杯。落ORDER時,職員話呢隻口味比較冇咁甜,因為有冧酒,中和左朱古力嘅味。食落佢真係唔太甜,但佢個冧酒好香,朱古力嘅味配上冧酒,甜得黎又有少少甘甘地嘅感覺,正呀!!
Chocolate Rum & Cherry