2021-11-29 56 瀏覽
吉列牛呢樣嘢嚟香港嗰陣,呢間係其中一間最出名嘅餐廳,呢日終於可以試下啦!我地叫咗個set, 入面有吉列牛定食同咖哩忌廉烏冬,再另外叫多個雞軟骨餃子。講到明吉列牛專門店,叫嘢食之前就已經擺定個燒板係度。個定食有飯素飯,麵豉湯,麻醬豆腐,仲有三種點吉列牛嘅沾醬。吉列牛嘅份量唔少,脆皮中間係粉嫩嘅牛肉,輕輕燒幾下就可以食,食落好有牛味,啲脆邊仲係熱辣辣脆嘅,唔會好似有啲鋪頭上枱個陣已經淋哂。另外個咖哩烏冬係呢度另一招牌菜。唔講有邊個諗到係一層厚厚嘅白色忌廉下面係咖喱?咖哩食落唔會好辣,撈埋啲忌廉令成件事更濃郁,烏冬食落都好彈牙,果然係招牌菜。另外叫嘅雞軟骨餃子食落都好香口,咬落粒粒雞軟骨,口感幾特別。