DAY22 STEAK

今次加咗$48做套餐,咁就有埋餐湯、大大杯飲品,同埋可以喺飯、意粉同薯條再揀一樣啦!😋🥘羅宋湯羅宋湯係誠意之作,並唔係開出嚟嘅罐頭湯,係真材實料煲出嚟,羅宋湯帶有少少辣味非常好飲!而且牛肉粒都好多,以煲湯嘅牛肉嚟講,口感還好啦😆🍟薯條薯條上枱時候熱辣辣,而且呢度嘅薯條係粗身薯條,份量都有返咁上下,薯條控表示非常滿意🥰🥩鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)配香草牛油上枱嘅時候真係有超勁嘅牛肉香,鐵板有蠟燭一路石燒板嘅熱度。因為主打石燒牛,上枱是牛肉都係好生,自己可以控制要幾多成熟都得,餐廳本身推薦三至五成就最好嘅,小編今次都有少少Overcook 左。但係牛扒嘅質素非常之好,本身厚切牛扒🥩好多地方都會好韌,但係今次小編食完就冇呢個感覺,厚切牛切落去嘅時候已經覺得好軟腍,而且食落牛嘅味道都幾濃郁,加埋香草牛油🧈、少少鹽同黑椒已經好好食🥰🥰🪿鵝肝份量都幾大塊,燒咗之後更加有外脆內軟嘅口感,鎖住左啲肉汁,唔使再調味都已經好好食😋🥩美國安格斯牛柳 (8安士)配黑松露牛油安格斯牛柳上枱嘅時候比想像中更加大件更加厚,上枱嘅時候已經切開一塊塊,方便燒同埋食,而且比起厚切牛柳更加嫩滑,油脂香味更加濃厚,鍾

🥘羅宋湯

🍟薯條

🥩鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士)
配香草牛油

🥩美國安格斯牛柳 (8安士)配黑松露牛油
安格斯牛柳上枱嘅時候比想像中更加大件更加厚,上枱嘅時候已經切開一塊塊,方便燒同埋食,而且比起厚切牛柳更加嫩滑,油脂香味更加濃厚,鍾意食牛嘅朋友相信都好難唔俾佢俘虜到🥰
  • 美國牛柳
  • 美國安格斯牛柳