2022-04-04 114 瀏覽
Chilli Lime去Yoho Mall,發現原來呢度都有Chilli Lime,又可以食到唔同國家嘅東南亞菜。呢間嘅環境都好好,座位之間隔得好開,而且裝修好chill,仲有戶外嘅位,好正☺️雖然我哋得兩個人,但我哋都忍唔到嗌咗好幾樣嘢。越南鮮蝦米紙捲呢度嘅米紙卷都幾豐富,銀絲米粉配搭爽口嘅瓜菜,最正係入面加咗啲炸過嘅脆脆,連埋彈牙嘅蝦,再加埋魚露汁,酸酸甜甜,好開胃青咖喱牛肉以泰式咖喱黎講,最鍾意青咖喱,辣得嚟椰汁味又好重,呢度嘅青咖喱都好正宗,除咗辣仲會帶啲甜味,口感濃郁豐富😍蒜蓉味烤餅(Naan)食咖哩一定要配naan,個蒜蓉味嘅Naan充滿蒜蓉香,就咁食已經好好味,加埋咖喱再放落口,更加正😆椰子雪糕侍應介紹話要試吓佢哋嘅椰子雪糕,真係好有驚喜😍佢比較接近雪芭嘅口感,充滿住椰子味,面層再加咗啲椰子刨絲同埋花生粒,將味道同口感都昇華咗一個層次🤩芒果糯米飯佢嘅芒果糯米飯,芒果份量好多,好甜,糯米飯仲有三隻色,白色係原味、淺藍色係蝶豆花糯米飯、紫色係紫糯米,三種口味都好正☺️
Chilli Lime

越南鮮蝦米紙捲

青咖喱牛肉

蒜蓉味烤餅(Naan)

椰子雪糕

芒果糯米飯