2022-02-17
Hainanese chicken rice 海南雞飯🍗🍚 $128喺呢一間正宗東南亞美食嘅餐廳度食海南雞飯特別有風味,啲雞肉係雞俾肉每一舊都好滑🤤,配埋清甜嘅青瓜🥒、蕃茄🍅、勁大碗嘅有油飯同埋酸辣醬汁🌶,啱晒我口味啊Yellow curry beef brisket 🥩 黃咖喱牛腩飯 🍛 $128呢款黃咖喱牛腩飯咖喱味勁濃郁同埋creamy,整體來講辣度啱啱好👍🏻,咖喱入面嘅材料就包括好粉嘅薯仔🥔、口感唔會太煙銀嘅牛腩同埋蕃茄等等,餸菜連埋好重忌廉香嘅咖喱汁撈埋隔離碗白飯一齊食特別開胃呀Deep fried spring rolls 炸春卷 🫔 $88炸春卷真係炸到金黃色外皮脆卜卜㗎,等咗10分鐘食都唔會淋🙌🏻,入面有少少豬肉碎、西芹、健康嘅木耳絲等,個人認為墊住係底嘅椰菜都幾好食😋,點埋自家製鹹鹹地嘅醬汁好夾呀!Lime soda (L) 青檸梳打 🍋🍹 $38 Vietnamese coffee (R)越南滴漏咖啡🇻🇳☕️ $38左邊嘅青檸梳打用黎配東南亞食物同辣辣地嘅咖喱特別爽🥤,夠晒fresh,而右邊嘅正宗越南滴漏咖啡影相得又飲得📸,望住咖啡一滴滴咁整出嚟超級香同特別療癒,飲落
海南雞飯🍗🍚 $128
Yellow curry beef brisket 🥩
黃咖喱牛腩飯 🍛 $128
Deep fried spring rolls
炸春卷 🫔 $88
Lime soda (L) 青檸梳打 🍋🍹 $38
左邊嘅青檸梳打用黎配東南亞食物同辣辣地嘅咖喱特別爽🥤,夠晒fresh,而右邊嘅正宗越南滴漏咖啡影相得又飲得📸,望住咖啡一滴滴咁整出嚟超級香同特別療癒,飲落去唔使加牛奶🥛已經濃郁同埋好滑口