跟媽媽慶生,她鐘意食thai菜,但本人不太喜愛,但都可接受,沙田泰菜地方不多,有新開的一間係新城市(之前都食過,幾好),想再試試另外一間睇下點,媽最後選了這間泰寮。一坐低,就遞上比左兩杯熱茶及一盤蝦片,幾惹味呢,因為辣辣地,又香脆,越食越滋味~不過盛惠你$10一盤媽咪拍板二人套餐有:1.馳名大蝦冬陰公湯(細)-很酸且少辣,有大蝦一只係個湯裡面,而且仲有好多蘑菇,幾足料呀2.泰式火鳳凰(半只)-醬有d咸,雞就麻麻地,可能真係比d醬影響左,咸過頭3.蒜子胡椒蝦-幾香口且好好味,因為佢炸烤得幾入味,鋪係面既蒜子燶得黎係好味,唔會話食到好燶味,之後我放左入青木瓜沙律到送菜4.兩碗白飯-都幾大碗,唔係平碗5.甜品〔竽頭粟米西米露〕-幾甜下,而西米露又唔會煮得過林,但暖暖地,應該凍食好食d另叫了一個appretizer青木瓜沙律-青木瓜切絲,食落似蘿蔔,略為硬身,再加埋一d芽菜同花生、大大塊生菜,酸酸咪咪幾開胃,且叫了少辣,都不錯!:不斷斟水及收碟:伙記5-6點剛剛食完飯,好似有d眼訓,好似唔想招呼客人埋單都係220齊頭~

媽咪拍板二人套餐有:
4.兩碗白飯-都幾大碗,唔係平碗

另叫了一個appretizer

:不斷斟水及收碟
:伙記5-6點剛剛食完飯,好似有d眼訓,好似唔想招呼客人

埋單都係220齊頭~