2008-10-06
今天是我們的年零日的大日子,慶祝當然未完啦!之前已經知道有東亞銀行優惠,但未有機會食。今晚就特登返來觀塘食。起初,我地想叫個套餐,$200好多樣野食,例如串燒、刺身、沙律、火鍋、飲品等,但因為太多野食怕食唔哂同我地不喜歡飲這套餐飲品( 什麼cranberry drinks/passionate cranberry drinks),所以最後無叫到套餐。我地order左:1)辣辣泡菜炒飯2)雜錦天婦羅3)大蝦壽司4)芝士明太子燒玉子5)橙汁加芒果汁我地第一次試雜錦天婦羅同芝士明太子燒玉子,個雜錦天婦羅好凍,完全唔似剛炸起,似(番)炸左好耐,一般天婦羅應該係隻蝦好食最好食,但唔係,最好食我覺得係個南瓜同蕃shu。芝士明太子燒玉子,不錯,好似一門個玊玉子燒咁,可能個idea/菜式都係抄人地,可以這是最後一道菜,已經飽飽地,吃到最後覺得有點(溜)。謊謝你給了我一個愉快的周末!
1)辣辣泡菜炒飯
2)雜錦天婦羅
3)大蝦壽司
4)芝士明太子燒玉子
5)橙汁加芒果汁
謊謝你給了我一個愉快的周末!