2008-03-25
昨晚去了板長食,約六點半到飛仔(NO.121),當時叫緊(NO.107),雖然係14個號碼,都知要等好耐,先去完行街買先,免得舖頭收工,買完行返七點九好叫到122,咁都仲可以補飛.之前都幫趁過好多次,板長未開之前都去板前成四年,而家兩邊都有去,貪板長可以一件件叫(雖然比板前貴些少,eg逢板前單數價錢都除二再四捨五入),可以同朋友各自叫自己鐘意食的,不用兩份.但有兩樣食物我覺得超唔抵(縮水),第一係三文魚生春卷,初初係板前食$18有六件,之後板長叫$18得三件(雖然係大卷,但都係多菜,三文魚冇多到),到而家轉到板前都係,我決定唔會再叫.第二係杯飯,尋晚叫個三文魚子杯飯$20,之前食開係一個玻璃杯,飯最少都有三份之二杯,但尋晚杯,粒飯真係好似叫鵝肝壽司飯咁圓,高身,我開頭仲以為佢錯個三文魚子筋,但見佢裝係隻杯到,都應該唔係.咁咪叫個經理同佢講"個杯飯$20好以同個$10三文魚子軍艦差唔多"佢跟仲應我"你覺得佢細件呀,我幫你退佢".(>.<隔離人都望過)另外服務都差,係7:38分(嬲到睇時間)入既燒油甘魚頭鮫,追左第一次單(係我落第二次食時,都成8點),到第二輪食物到再追,都
另外服務都差,係7:38分(嬲到睇時間)入既燒油甘魚頭鮫,追左第一次單(係我落第二次食時,都成8點),到第二輪食物到再追,都係冇回音,兩次都唔會同你講有定冇,整緊定未整,幾時有.如果唔係個朋友想食,都唔會再等.到第三次追經理,都一樣係入完廚房行返出,都冇同你講有定冇,過多兩分鐘件油甘魚鮫就游出勒.
食完後咁咪埋單,咁隔離有人執緊,咁叫佢囉,佢好大聲叫埋單之後又等10分鐘都冇單,(咁係咪唔洗埋單)再叫多次之前個女仔,佢先好似如夢初醒咁自己走去埋單.真係比佢吹脹