2018-12-28 251 瀏覽
兩個麻甩佬有咩好食?大排檔?茶餐廳?定係食西餐?我地今日兩個麻甩佬,去旺角買完d汽車用品,咁就唸住食好d啦,係事前一曰我就已經book左e度餐廳位啦,咁買完野大約8點半左右上到去,爆晒!好厲害呀!好彩都有留枱呀!咁坐低左之後,咁就望下個menu先,見到有個半放題套餐都幾抵食,咁就試下啦,但係由於我地兩個人關係,雞煲要加錢,於是就點左個新鮮蟹窩花甲湯底啦。等野食黎果陣,就可以去個混醬專區度混下醬,我都係例牌辣椒粒,蔥同埋芫茜啦!之後就再去飲品區攞野飲啦!同埋自己去鮮菜區夾左一大盤蔬菜,準備一陣間大吃大喝啦!好啦!野食到啦!首先上枱嘅係一個窩,一個海鮮拼盤,一碟牛頸脊,一碟丸類食物同埋一碟好有型嘅小籠包。好啦!咁就等水滾啦!水滾啦!食左個花甲同埋蟹先,兩樣野都非常鮮甜,絕對係新鮮貨,而隻蟹都係肉蟹,食落去好鮮甜多肉,跟住就食個海鮮拼盤啦,個拼盤內容有元貝,蝦,脆肉鯇,生魚片,絕對新鮮嘅鮑魚同埋生蠔。個鮑魚我重見到佢係度郁呀!咁基本上所有海鮮都係好好味,超值,魚類就交足功課,最欣赏就係鮑魚,新鮮同鮮甜,另外可以見到師傅洗個殼都洗得好乾淨,兩款蝦d肉都唔係梅呀!跟住就到果碟丸同餃拼盤啦!拼盤有
跟住就到果碟丸同餃拼盤啦!拼盤有雲吞,韭菜餃,魚皮餃,墨汁魷魚丸同埋包心丸等。我最欣賞就係果碟小籠包,煮好之後你重可以感受到裡面係重有好多汁呀!

到牛頸脊啦,絕對係同出面食成舊水一碟果d手切牛無咩分別,好香牛味,而且非常幼嫩,入口即溶。而且就份量都算係大碟。最後就所有野都清晒。
其實食晒一開始黎果d食物,再加上飲左幾罐飲品之後都差不多飽了。之後我地就再加返個魚皮,雲吞同埋刀削麵啦。魚皮就同出面食果d野一樣,過一過湯就食得啦!而雲吞就係encore 呀,刀削麵就似係係759買果d咁,不過唔緊要,都幾彈牙好味!食埋個甜品,最後就食飽飽啦!總結黎講,一個火鍋店出唔出色,好視乎湯底同埋d食材呀!e間店人山人海,食材就一定貨如輪轉啦,我相信d貨一定去得好快,好新鮮,所以就一定有信心啦。最後埋單都係3百蚊左右,抵食。
另外店員同我地講,9點半後無限雞煲都係178蚊,真係搵日宵夜要過黎試下呀!