2022-07-31
上次同朋友仔食完飯經過,已經好想止下呢間啲糖水🤩無奈果次實在太飽食唔落😅今日我突登帶埋偽韓仔一齊出黎食,佢食得勁開心🥳因為有佢中意既小丸子😆而家帶埋小朋友黎食糖水打卡,仲有貓貓匙羹送添呀😍呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸偽韓仔自己飲晒成杯,入而勁多小丸子,媽媽只係有機會試左幾啖🤪食到啲小丸子非常煙靭,唔會好粉,仲有好多芒果肉&蓉,飲落先嚐到芒果味,繼而杏仁味係後勁出嚟😂杏仁茶燉蛋白話晒呢度都係杏仁糖水專門店,媽媽緊係要試下最傳統既糖水🥰蛋白燉得好滑,加埋頂層既杏仁茶又係好滑,滿滿杏仁味貓山王榴槤爽冰夏天就係榴槤嘅季節,熱辣辣嘅天氣,榴槤同冰簡直就係絕配😍婆婆一入門口,聞到浸榴槤味,就已經話要嗌呢個😅果然不負佢所望,上面嘅貓山王蓉雪到變冰,啖啖肉,佢話超正!唔洗幾分鐘,佢已經清左🤣
呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
杏仁茶燉蛋白