2022-09-26 10 瀏覽
今次去到大坑食甜品,甜品店以橙色為主調,配合簡約既木桌椅同綠色植物,既搶眼又簡約。店主搜羅各種高質朱古力磚,製作出多款甜品同飲品。Chokohood Party 包括黑朱古力泡芙、海鹽焦糖雪糕配朱古力窩夫筒配朱古力醬及可可碎粒、Panna Cotta 意式奶凍配可可蜜同可可茶。用左特別設計既餐墊,介紹了每一款甜品用左邊個部分製作。店員建議先食Panna Cotta 意式奶凍,奶凍口感細滑,之後再品嘗可可茶,可可茶用了可可殼冷泡,帶淡淡發酵味,這味道幾特別,跟住就到海鹽焦糖雪糕配朱古力窩夫筒,雪糕筒既朱古力醬十分香濃,最後就到黑朱古力泡芙,呢個係我最喜歡的,喜歡食黑朱古力的都不能錯過!凍朱古力飲品 有不同產地可選,包括厄瓜多爾、台灣同泰國,我就揀左台灣,味道帶有堅果、熱帶水果之香氣,入口香滑,可可味濃而且甜度適中。
今次去到大坑食甜品甜品店以橙色為主調,配合簡約既木桌椅同綠色植物,既搶眼又簡約。店主搜羅各種高質朱古力磚,製作出多款甜品同飲品。

Chokohood Party

凍朱古力飲品