2013-11-28 1332 瀏覽
今日同朋友們慶祝生日, 相約了在旺角吃晚餐, 所以打算買個生日蛋糕同佢地慶生 在朗豪坊行左一陣...我同另一位朋友最後都決定買Awfully Chocolate既蛋糕! 因為佢睇個樣都覺得好朱古力~而且價錢都唔算非常貴, 6吋都係$198。呢款蛋糕有3個味道, 一個係"All Chocolate", 一個係"Banana", 一個係"Cherry"...其實我想試Banana果個, 好似比較多人讚....點知我朋友一口就話要All chocolate! 咁就All Chocolate喇! (其實我都勁中意食朱古力! 所以冇所謂!)先講蛋糕, 佢入面分左3層, 夾心住D朱古力蛋糕同朱古力, 佢算係比較唔甜同唔膩 (可能因為冇Cream), 不過個朱古力味就好出同好rich! 唔中意食好多Cream既就應該好中意呢個喇!

而且價錢都唔算非常貴, 6吋都係$198。

題外話/補充資料: 要讚讚店員的服務, 因為本身我地想寫字, 而佢地咁岩D寫字筆D CREAM冇哂, 已經講哂唔好意思, 幫我地Pack左一個咩都冇既蛋糕; 但係O係佢差唔多PACK好既時候, 突然問我地"你地係唔係慶祝朋友生日? 如果係既我地有一個預先寫好左既"Happy Birthday"蛋糕." 咁我地當然覺得好喇~ 之後佢地仲話: 如果係咁應該夠CREAM幫你地寫埋朋友個名... 不過因為我地有2個朋友生日, 所以都係驚唔夠CREAM寫哂2個名。 不過我好欣賞佢地好努力咁幫我地諗辦法! 而唔係想快快做完呢個order就算! :)
2013-11-25
外賣自取