今日慶祝爸爸生日,15大2小2bb預約晚上6.45食晚飯,準時入座,店內環境雖小但未滿座,最高峰約坐左一半客人,不算特別忙。由於我地坐長枱,頭至尾都幾遠,我地叫女侍應加左兩三次水後,女店員非常黑面,然後我媽媽話:"不如你放低樽水我地自己斟?"佢就指住枱邊話:"我已經放低左一樽俾你地"(其實成19個人,一支一公升水真係分一次都唔夠,好快已經無)如是者繼續食,至到約9.15pm, 店員話last order, 我地即刻點了四款甜品(絕對無拖延!),然後師傅整左大約半個鐘,當時其他客人都走晒,只剩我地一枱,期間女侍應就喺我地隔離同男侍應大聲講:"啲客都唔識做嘅,阻住晒人地收工" 到9.45pm就拎甜品出嚟,生日的爸爸影左兩張個人相(不是長時間的大合照),然後女店員都持續黑面。我地好快食完9.56pm離開。當時家人講:"廢事阻人收工啦,俾人話喇", 女侍應仲串串大聲答:" 又唔算好阻嘅!"埋單約$10000Last order後我地已即刻落單,廚房製作需時,我地一句說話都無催過,竟然俾個侍應話。後來我諗會唔會餐廳收10點呢?所以員工怕我地遲,點知回家後再睇,原來收11點架喎

埋單約$10000