2022-06-17
今日放工突然落勁大雨,決定同同事一路食飯一路等雨停🤣🤣餐廳應該主打港式情懷,裝修都係十分貼地,坐低見到啲小炒同烤魚好似都幾正咁,所以最後點咗一份bb辣嘅烤魚,另外配咗啲芝士腸、蟹柳、生菜、肥牛、芋絲同埋炸魚皮~烤魚本身已經十分足料,除咗大大條嘅魚之外仲有啲白蘿蔔、蓮藕片同埋粉條係底,條魚嘅肉質都幾嫩滑~麻香味十足,食完烤魚再打邊爐,正!另外,我地都點左好幾道小炒,味道同埋鑊氣都足!有香芒沙拉骨、蒜香粉絲中蝦煲、避風塘豉椒炒鮮魷同埋蜜椒薯仔牛肉粒~芒果沙拉骨啱啱炸起,食落啖啖肉,配埋啲香芒沙拉醬,有一種食緊生炸豬扒配雜果沙律嘅感覺,幾好食!蒜香粉絲中蝦煲很貼心地會剪短粉絲,可以好輕易咁夾起,蝦嘅數量都唔少~避風塘豉椒炒鮮魷即叫即炸,食落辣辣地好惹味,份量又大份,推薦!最後就係蜜椒薯仔牛肉粒,食落充滿黑椒味,牛肉粒亦好嫩滑,呢道菜可以送到幾碗飯!最後仲有檸檬薏米水,紓援我地今晚放縱嘅肚皮🤣🤣🤣滿足的一餐~~