2006-03-15 9 瀏覽
又係多得有人介紹,果日行左過黎試。蒜泥白肉:好薄,肉味唔太濃但亦幾好味,個汁應記一功烤羊乳扇:好得意亦好味,好似食Nachos咁,但有陣奶膻味,唔係每個人頂得到炸臭豆腐:的確有臭豆腐咁味,但太少太細粒了,收十蚊都覺得貴。虎皮椒炒虎掌瓜:雲南出名既唔係食蟲就係食菇菌。今次來到,老板娘話新鮮牛肝菌賣哂,介紹我地食依個。食落都幾好味,個菇味幾特別。涼拌麵:麵質又係唔錯,但個汁比較得意,個人覺得一般罷。因為d野食太細碟,唔夠食,所以加左個水煮魚大辣。出黎後果當然無四川版咁滿佈紅油辣椒啦,食落亦唔覺好辣,但個麻香又唔錯,証明d香料都幾得。總結,其實我地想食到d菇菌類餸菜,不過只食到一味,算不過不失啦。味道就OK既,但部分餸菜個份量真係少得可憐。老板娘都幾好傾,成日叫我俾下意見啦咁,攪到我好似真係成個蔡瀾食家咁。
又係多得有人介紹,果日行左過黎試。

蒜泥白肉:好薄,肉味唔太濃但亦幾好味,個汁應記一功
涼拌麵:麵質又係唔錯,但個汁比較得意,個人覺得一般罷。