星期日去開沙田市廣場, 下畫兩點幾, 老公話想試下哩間餐廳的炸猪扒..........點知換來一肚子氣!因為已經係兩點幾,接近三點, 所以唔駛等位就入座.坐低一陣, 研究完個餐牌後, 老公叫左個似係部長/經理的男人來落單. 我老公要猪柳旦大碗飯SPECIAL SET, 我就要炸猪扒定食(大). 點知哩個部長/經理好似顧住用個HEADSET同同事講野, 聽唔到我話要大的炸猪扒定食, 問我要大還是要細, 我只好重覆一次"大呀!". 隔左一陣, 佢又行過黎問我地, 你地叫的炸猪扒定食係咪要細? 我只好再重覆~ "大呀!"..........我覺得佢落單時咁心不在焉, 好唔PRO囉!進食期間, D侍應唔會主動幫我地加茶, 加椰菜絲. 我老公叫左D侍應2,3次幫我加椰菜絲, 點知都係無人理我地, 最後我老公叫那個貌似係部長/經理的男人幫我加菜, 我先有得加菜!其實哩間D炸猪扒是不錯的, 我地另外叫的炸薯餅都幾好味, 但係哩度的SERVICE真係太差了, D野好食都無用! 唔明白哩間日本過江龍D服務會咁差囉! 我O係日本旅行, 就算係高島屋D百貨公司上面的平價炸猪扒餐廳, 佢地D侍應會主動幫客人

因為已經係兩點幾,接近三點, 所以唔駛等位就入座.

唔明白哩間日本過江龍D服務會咁差囉! 我O係日本旅行, 就算係高島屋D百貨公司上面的平價炸猪扒餐廳, 佢地D侍應會主動幫客人加湯, 加飯, 加菜. 但係, 我O係沙田的"銀座梅林"就食到一肚子氣囉!!!
2010-12-19