叫了皮蛋瘦粥,第1啖已經系味精,跟住d粥就真係無味既粥,連一碗白粥應有既綿和米煲成粥那種味都無,d料就有既,皮蛋,肉絲,生菜cut細片,但好明顯係另外先放入d粥度,唔係一齊煲個law. 呢d料因為無一齊煲,好raw既口感,即係我唔係食緊粥,係食皮蛋同食肉絲同菜片同味精粥(not qualify to be sth of 粥indeed,磨到沒有粥的感覺,也不是綿),食了幾啖,索性快快食鬼完碗野,根本唔可以去enjoy食野.宜家對呢頭的粥店都有埋陰影,刻日宜家都唔想提食粥啦唔該 =-=牛腸,係咪夜晚9點無晒料整?定系呢d就叫牛腸?我食了半碟,出了舖(當然出左舖至講)同朋友講話無料,佢也食了半碟,佢仲以為係我食晒,因為佢都係食到無料囉!!!! 因為無料,所以至特登拿相機出來影.原來做生意可以咁,賣牛腸走牛,真係得番d牛碎都不如,勁呀~!!唔好俾舖頭出面d明星相呃倒,店裏仲貼話2011香港澳門米芝蓮,唉,唔試過真係唔知真相囉~!!埋單2人叫了一個皮蛋瘦,炸兩,牛腸,豆漿,共64蚊定65蚊,好貴既一餐難食野呀!!!!

唔好俾舖頭出面d明星相呃倒,
店裏仲貼話2011香港澳門米芝蓮,
唉,
唔試過真係唔知真相囉~!!

但系咪因為夜晚8點幾,所以d炸兩既油炸鬼,已經又乾又縮到細左,完全無油炸鬼的爽,夾硬食鬼左佢算唯有.
牛肉腸粉,連肉粒都唔算得上,條腸粉好扁架,幾乎係空心架!!!
得腸粉頭個d牛肉架za,食落無牛肉感覺囉,好清楚自己食到腸粉既粉味囉.
2011-07-12