2007-08-29 8 瀏覽
8.28 (Tue) Dinner約左個師姐朋友,冇練習,直接去食飯,so that's why越黎越肥囉。佢suggest黎satay king係因為佢想食個芒果椰汁黑糯米。七點幾到,"木桶"位要等一陣。我成十年冇食satay king喇,估唔到宜家裝修得咁特別,好重本喎。兩個人當然坐木桶啦(我朋友話),我地坐321號木桶。叫左三樣野食:蛋包飯、豬肉粉卷、芝士一口貝。1)蟹肉蛋包炒飯($41.5):好味,開胃,足料;幾多蟹肉,腰果好香。2)豬肉粉卷($19.5):唔講豬肉都唔知入面有豬肉,不過d"碎料"配撘都ok好味。3)芝士一口貝($29):雖然肉少,但底既薯蓉撈芝士汁好正。原本想叫埋朋友個favourite:芒果椰汁黑糯米,但waitress話冇芒果所以就冇呢個dish。叫個waitress是旦用d野replace芒果(e.g.幾條豆)又唔肯,真失望。不過我地兩個麻煩顧客係咁追住個waitress問佢都係笑住咁答我地都幾唔話得。坐木桶有自成一角既感覺,亦好新奇。不過檯面surface area太細,野食放完三碟已迫爆,而且隔離木桶大力開門的話就會boom埋黎,以為撞爆我地個321
8.28 (Tue) Dinner

叫左三樣野食:蛋包飯、豬肉粉卷、芝士一口貝。

坐木桶有自成一角既感覺,亦好新奇。不過檯面surface area太細,野食放完三碟已迫爆,而且隔離木桶大力開門的話就會boom埋黎,以為撞爆我地個321號桶。

朋友有廿幾蚊coupon,所以今餐加埋一每人都係40蚊倒咋,cwb少有地食得咁平!今次仲有$4 coupon回贈返,咁樣既留客手法都唔錯丫。一定會再黎呀!

p.s.去toilet時聽到大檯o個邊好嘈,仲有個toilet唔係好得。