2023-10-20
早排同男朋友經過,見到有期間限定口味,決定搵日得閒去試試。但依家先得閒po,唔知完咗未呢🫣------------- ⇣ 食後感想 ⇣ -------------🍧 布丁麻糬抹茶紅豆冰|$68配料顧名思義有布丁、麻糬同紅豆,另外仲有白玉。刨冰上面淋咗黑糖水,之後再淋上抹茶醬,然後再放上配料。麻糬同白玉煙煙韌韌。抹茶醬帶少少回甘,不過覺得都係甜咗啲啲,唔洗落黑糖水都得。另外醬嘅份量太多,我地唔夠冰撈嚟食,如果抹茶醬嘅份量少一啲應該會更好!------------------------------/大家鍾意見嘅話請follow、like & comment,你地嘅支持係我更大嘅動力!/📍 鮮芋仙 (馬鞍山)馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2332-33號舖食評只反映餐廳當日及該分店情況!📸 打卡值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤😋 好味值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤💸 抵食值 ▪ 💛💛💛🖤🖤 🤝 回頭值 ▪ 💛💛💛🖤🖤
🍧 布丁麻糬抹茶紅豆冰|$68
📍 鮮芋仙 (馬鞍山)
食評只反映餐廳當日及該分店情況!
📸 打卡值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤
😋 好味值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤