2008-03-03
2/3 同朋友在旺角行街, 突然想起附近有間係openrice幾出名既台灣食店, 於是同友人去試下, 7:30pm去到門口已見到有十幾位顧客在等在, 於是去收銀處問問, 原來要已籌, 不過還算快, 只等左15分鐘已有位入面真係坐無虛席, 全店爆滿, 因我地只有2個人, 已可以分得2人坐位,而且坐位偏細, 大隻小小既人應該都會坐得幾辛苦有位胡鬚叔叔呢招, 態度非常和藹可親, 仲介紹我地食咩,我地點左4樣, 其他waitress則服務一般, 冇咩笑容拼盤- 個豆腐幾滑旦唔入味,蛋一般(好細隻),其他過咸(尤其係個豬頸肉)紅燒牛肉飯- 牛肉好淋,幾入味,算ok豬軟骨- 幾淋,旦過咸涼伴苦瓜- 由於本人幾喜食苦瓜,而且個醬幾特別幾白,算幾好食埋單$142,平均每人$71,唔算太平由於睇openrice見佢咁多好評,仲幾期待,點知唔算叫太好食, 希望佢會改進~
紅燒牛肉飯- 牛肉好淋,幾入味,算ok
豬軟骨- 幾淋,旦過咸
埋單$142,平均每人$71,唔算太平