2010-02-03
睇左食評,見到個拼盆好似好華麗,就約左兩個朋友去食下首先要彈既係制度方面7PM前入座平20蚊但訂台必須訂最遲6點15入座!!俾我GE感覺係屈人早D食入到去,發現D台原來幾細張,而且前前後後都有台環境算麻麻地不過旺角租貴,姑且算了一開始剔左和牛SUSHI,刺身拼盆和牛SUSHI食落去覺得幾好,生生熟熟咁(希望乾淨)但中場再食覺得好難受,因為其實都幾難咬刺身拼盆俾我GE感覺係唔合格!!三文魚好似大大塊仲好肥美,但食多幾塊就覺得好膩個黃色蟹子加魷魚條唔錯幾多蟹子吞拿魚食到既只有凍冰冰GE口感冇魚鮮味鮑片係假既就唔洗講啦跟住仲有食火龍卷完全唔得個蝦頭就幾正但個卷就口感好差,痴立立又膩中間D蝦完全冇味!仲話招牌菜跟住仲有食芝士帆立貝,酒煮蜆,串燒雞腎&軟骨,芝士肉丸,薑煮肥牛,芝士大蝦先讚帆立貝D貝叫做係啖啖肉,用CHEESE辟左D雪味,唔錯酒煮蜆,酒味幾夠,但冇蜆鮮味同咸味,NOT GOOD串燒,完全乾身,唔夠味,仲衰過係大陸1蚊串果D多多多多聲!芝士肉丸,醬爆丸用芝士焗,新意係夠,但味道唔太夾個肥牛只有甜味,試黎都多餘芝士大蝦略淡,大就講唔上,叫做有D肉同膏,合格!中間的小插曲係當天店內最高
首先要彈既係制度方面
7PM前入座平20蚊
但訂台必須訂最遲6點15入座!!
俾我GE感覺係屈人早D食
入到去,發現D台原來幾細張,而且前前後後都有台
環境算麻麻地不過旺角租貴,姑且算了
一開始剔左和牛SUSHI,刺身拼盆
和牛SUSHI食落去覺得幾好,生生熟熟咁(希望乾淨)
但中場再食覺得好難受,因為其實都幾難咬
刺身拼盆俾我GE感覺係
唔合格!!
三文魚好似大大塊仲好肥美,但食多幾塊就覺得好膩
個黃色蟹子加魷魚條唔錯幾多蟹子
吞拿魚食到既只有凍冰冰GE口感
冇魚鮮味
鮑片係假既就唔洗講啦
跟住仲有食火龍卷
完全唔得
個蝦頭就幾正但個卷就口感好差,痴立立又膩
中間D蝦完全冇味!
仲話招牌菜
先讚帆立貝
D貝叫做係啖啖肉,用CHEESE辟左D雪味,唔錯
酒煮蜆,酒味幾夠,但冇蜆鮮味同咸味,NOT GOOD
串燒,完全乾身,唔夠味,仲衰過係大陸1蚊串果D多多多多聲!
芝士肉丸,醬爆丸用芝士焗,新意係夠,但味道唔太夾
個肥牛只有甜味,試黎都多餘
芝士大蝦略淡,大就講唔上,叫做有D肉同膏,合格!
中間的小插曲
係當天店內最高級GE (應該係經理) 上餐飲時竟然成杯倒瀉!淋到我同我朋友GE袋濕哂,仲要勁痴!
本應要求索取乾洗費,但咁岩我地一個皮袋一個正打算換袋就算數了!
不過身位當值最高級服務人員,出呢D MISTAKE真係非常不該~
以下落黎投訴餐飲!簡直係垃圾!奶茶、檸茶、檸水根本係同一樣野──糖水!
佢比包VITA我冇咁嬲!!!!
最後食左牛油金菇、蒜片炒牛粒
個金菇好咸!
個炒牛粒D肉係霉的!講完
比其他放題大失色之處係竟然一樣似樣既甜品都冇!!!得JELLY!!!
溫馨提示
溫泉蛋千萬千萬千萬唔好食
難食到差D嘔...
最後一句
食過一次
唔會再返頭
亦會叫我識的朋友千萬唔好去
PS.價錢$138+10% (7點前入座)