2008-01-27 30 瀏覽
當天order的菜單:A 餐:蛇湯+蛇羮+蛇腩煲仔飯B 餐:龜湯+蛇羮+滑雞煲飯(等了半個鐘後轉了個羊腩煲仔飯)D 餐:蛇羮+油菜(七至八條)+糯米飯剛剛看完雜誌介紹這裏的煲仔飯,蛇羮及糯米飯.一心諗住同個日本朋友嚟試試,點知乃嘢!可能我由細食到大的蛇羮不似這裏所賣的,所以食落我覺得有點怪怪的,無可否認蛇羮內的料十分豐富,成碗都滿晒,但食落那些蛇肉,好似我個日本朋友(她第一次食蛇)咁講,有點似雞肉(老)多點.如果你接受到的話,建議可以加多點檸檬葉,因為真的幾香.薄脆就隨你喜歡啦!反而個蛇湯及龜湯就真的不錯,好好味,藥材味又不會太濃.而糯米飯就不過不失,都幾好味.報導說這裏的花膠蛇腩煲仔飯及羊腩煲仔飯幾好,張相又影得吸引,點知報導歸報導,現實始終是現實,d 料小得可憐,食落都唔知點解覺得冇乜風味.如果你想試試,建議早點到達(最好八時前),因為它的出菜次序沒有control,客人一多間舖就亂,我們order 個滑雞煲仔飯,人地遲來order先上岸,反觀我們像是被人遺忘了似的,等了大約半個鐘連滑雞飯都賣光了,被迫轉了個羊腩煲仔飯.最後埋單大約一百六十元.但我應該不會再來.
當天order的菜單:
A 餐:蛇湯+蛇羮+蛇腩煲仔飯
D 餐:蛇羮+油菜(七至八條)+糯米飯

反而個蛇湯及龜湯就真的不錯,好好味,藥材味又不會太濃.

而糯米飯就不過不失,都幾好味.

最後埋單大約一百六十元.但我應該不會再來.