餐廳: UniQue
資訊:

餐廳: UniQue
資訊:

之前食過呢度既brunch,認真唔錯,幾好食朋友更加係對個靚景念念不忘, 近來終於有點涼風,最適合去bbq ; 所以決定再約幾位好姊妹再去呢度食...bbq自助晚餐~~~一去到,大家都二話不說便出動了,今次試的仲大部分係新菜,在準備大快朵頤之前,先食2個沙律,才迎戰接下來的bbq前菜方面,除左沙律菜外,燒南瓜係我至愛之一,好少人會提及。燒南瓜同蒸同南瓜湯的除左口感係完全不同之外,香味都會唔同。燒南瓜,要吃它綿綿中帶爽口的感覺,這裡的合格,而且仲有股果仁香味。朋友認為前菜必食之選係佢地個香脆麵包,每次上檯都係新鮮焗好,熱騰騰的,根本就抗拒不了。再加上佢地既芝士collection真係好多,重點係一定要食Camembert芝士,外表麻麻但吃下去是香香軟軟,獨特的香味。愛芝士者一定要試試!另外個壽司collection都比我想象中豐富~滿足你食壽司的願望!進入正題,呢度既bbq係有專人整既! 必食一定係龍蝦! 龍蝦! 龍蝦!(重要事說3遍!!!)原隻新鮮龍蝦大隻好新鮮, 真係好正呀!牛扒食落味道好香濃, 👍 而雞肉好嫩口, 銀色魚都好好味,真係食過番尋味~~~(講起而家都想食)所有bbq食物
之前食過呢度既brunch,認真唔錯,幾好食
bbq自助晚餐~~~

(重要事說3遍!!!)
原隻新鮮龍蝦大隻好新鮮, 真係好正呀!
牛扒食落味道好香濃, 👍
所有bbq食物都好新鮮,而且醃得just right,唔會太鹹
甜品選擇頗多,大部份都係正常甜品~但個人最愛橙味布甸~~清甜之選~~
啱曬食完bbq嘆! 作為自助晚餐既甜蜜ending~
後記 : 老實講,我覺得正過其他bbq場! 有service 食物又有質素! 係一個食過番尋味之選!
2016-10-21