2023-09-13 180 瀏覽
朗豪坊美食推薦😍成日去朗豪坊,竟然唔知12樓有間好高質嘅日本料理 -- 丸十壽司。佢其實唔止壽司食,應有盡有,我哋lunch time去嘅,人唔算多,有套餐可以揀☺️我哋揀咗特上海鮮丼定食、壽司+刺身定食,仲有串燒同炸魷魚,仲有個好特別嘅壽司漢堡。推薦呢款海鮮丼,好豐富,鮮甜嘅海膽、大大隻嘅蝦、好味嘅帶子同厚切三文魚、再加上粒粒三文魚籽、啖啖蟹肉。。。真係好滿足😌而另一份都好足料,有刺身、壽司,再加嗰迷你鮪魚丼,啲魚蓉鋪滿成個碗,每啖都好香口,啱晒鍾意食鮪魚嘅朋友。午市套餐包湯同沙律,仲可以加錢加小食同飲品,我哋就加咗份勁厚切嘅三文魚刺身同勁好味嘅魷魚酥,估唔到佢嘅炸嘢整得咁好食,一定要加。除咗魚生,串燒都係唔錯嘅選擇,我哋就揀咗雞拼盤,入面有齊雞肉、雞翼、雞皮、雞腎,仲有用雞軟骨整成嘅雞肉棒,呢個棒最好味。最後要介紹吓個壽司漢堡,原來好大份,真係好似個漢堡咁,我哋揀咗炸軟殼蟹,真係成隻上,炸到金黃香脆,而上下兩層嘅米飯,都係煎過嚟,口感煙韌香脆,好特別。佢環境好舒服,食物都好唔錯,行開朗豪坊嘅朋友不妨一試呀。

而另一份都好足料,有刺身壽司,再加嗰迷你鮪魚丼,啲魚蓉鋪滿成個碗,每啖都好香口,啱晒鍾意食鮪魚嘅朋友。

佢環境好舒服,食物都好唔錯,行開朗豪坊嘅朋友不妨一試呀。