2019-09-16
近排突然好掛住台灣既牛肉麵,但宜家唔駛飛去台灣都可以食到好味既麵,今日食呢間位於好就腳既朗豪坊上面。勝面裝修以白色為主,簡簡單單,枱仲係雲石紋,打卡一流👏佢定價都同一般台式餐廳無異,只係某幾款菜比較小貴,麵、飯類、滷味、珍奶同甜品都有齊,款式夠多👍🏾我今日就叫左全場最貴既招牌麻辣牛三寶麵,麵可以揀關廟麵、米粉同刀削麵,我揀左刀削麵。牛三寶即是牛頸脊肉、牛頰肉同牛腱心三種不同既肉。三款肉都有肉味,有嚼勁。湯底係又麻又辣,偏油,配刀削麵煙煙韌韌又幾掛湯。除左有牛肉外,仲有埋鴨血係入面,鴨血唔腥,幾彈牙唔會一咬就散,有驚喜。鹽酥雞滷肉飯鹽酥雞好入味,脆酥得黎好juicy, 推介!滷肉亦好夠味,白飯小偷,好想添飯👍🏾👍🏾芝士肉鬆雞蛋手抓餅呢個亦都係必點!手抓餅外脆入面仲好煙韌,餡料係芝士、肉鬆、雞蛋呢三樣超夾既,芝士仲拉絲添❗️🤤🤤招牌仙草凍未食淨係睇個樣都好吸引,一粒粒彩色既芋圓,金黃色既珍珠都好彈牙,最正係有芋頭蓉畫龍點睛🥰🥰🥰珍珠奶茶呢到既珍珠係金黃色,味道比較淡啲,但佢既奶茶真係好香滑,有啲似茶餐廳奶茶既味道,比較醇厚👍🏾👍🏾佢既出品真係高質,食過一次會想再食,希望會再出多啲唔同口味既手
勝面裝修以白色為主,簡簡單單,枱仲係雲石紋,打卡一流👏
鹽酥雞滷肉飯
芝士肉鬆雞蛋手抓餅
招牌仙草凍
珍珠奶茶
佢既出品真係高質,食過一次會想再食,希望會再出多啲唔同口味既手抓餅😬😬