2012-06-16
平時到觀塘的話,要食飯多數都會揀APM,但多次以來都發覺食嘅嘢都係嗰啲chain store,無乜特別,而且人又多、等得耐,所以今次特登search咗openrice,見comment唔錯就就試吓lee間。其實除咗lee間,有好幾間都想試,但奈何近海,太入,所以都係揀咗lee間~~由APM行過嚟都係5-8分鐘左右,所以如果大家唔想响APM迫的話,lee間其實係一間唔錯嘅選擇。至於食物,當晚侍應有介紹一個龍蝦卷,168+10%,再連一杯白酒,仲有生蠔(好似3隻)加一杯酒都係100左右+10%,所以平時如果只係想去飲吓嘢的話,lee度唔錯~~ 不過都只係可能for响附近返工嘅人就方便啲囉。另外,lee度都有happy hour,3pm-9pm,啤酒同某啲cocktail都係買一送一,所以我哋揀咗lee個~~ 有set dinner,但唔算平,2xx – 4xx per head~~ 有湯、主菜、甜品同一杯嘢飲,唔記得有無頭盤,但選擇當中有海鮮同肉,不過個人而言覺得就貴咗少少。另外都有啲單叫嘅salad、pasta同risotto,我同朋友就揀咗大蝦risotto同帶子天使麵。Risotto
另外都有啲單叫嘅salad、pasta同risotto,我同朋友就揀咗大蝦risotto同帶子天使麵。Risotto 好creamy好味,天使麵炒嘅,好乾身,但有少少中式feel,朋友話好似朝早嗰啲炒麵咁。食物嚟講係above average,但都係嗰句,唔平~~ 大蝦risotto 好似168,帶子天使麵就188,分量適中,佢另外上嘢食之前有麵包,所以其實都唔會唔夠飽。另外,當晚待應服務很週到,值得一讚﹗
如果大家想响APM行街,但唔想响嗰度等位食飯,又唔想咁多人太迫,lee度可以一試,我哋有訂位(即日),但去到都唔算full,所以walk in應該都問題不大。門口都有8-10張枱,食煙嘅可以坐出面。