2023-02-22
1. 座位安排完全冇彈性,我地有一位bb,比左2張枱我地揀,一張就對住門口勁大風,一張就走廊轉彎位,問佢可唔可以將另一張二人枱拍埋坐入去,就話set死左唔可以郁,ok唔緊要2. Openrice book枱時寫左甜品要寫生日快樂,入座前都同佢地confirm左,見到佢個便當set有埋甜品就叫左,點知到上甜品既時候冇寫到,我地就同佢地講話request左寫生日快樂,佢地傾完一輪之後走過黎話要單點一個甜品先有得寫,如果係咁既點解唔一早講,到我地叫好哂上甜品先解釋?3. 到埋單既時候,佢地話要出面埋,我行到去,有位女同事叫我等一等個收銀,我就等,個收銀一路就同佢另一位同事train緊啲甜品既宣傳照要點影,我見唔對路,就提一提佢我想埋單,佢答我知道等一陣,咁我就再等,但佢就繼續train個同事,完全冇意欲停低幫我埋單,最後真係忍唔住,要再重申我要埋單佢先肯停