2013-07-01
一行人黎試下牛角lunch, 睇完個lunch menu, 我決定叫個牛肋肉set!1) miso soup正常miso, 唔會太咸2) 配菜有3種, 大白菜kimchi, 芽菜同菠菜, 有d奇怪點解好似食韓國野咁? 味道一般, 最好就係kimchi一d都唔酸3) 牛角飯 白飯轉牛角飯加8蚊, 佢上面多左紫菜碎, 黎到佢唔係好碎都幾難勞飯。但佢既汁好好味! 不知不覺就扒哂成碗飯4) 牛肋肉有8塊,佢唔會好薄, 所以你都可以先鎖肉汁, 再燒到自己岩食既程度, 我竟中慨6成左右入口~ 佢肉汁都唔錯, 不過呢, 有幾舊岩岩係筋, 就比較難哎, 可以選都唔好選鹽燒, 呢個好味好多!短短既lunch time, 有得食, 有得燒, 真係好開心! 超級飽
1) miso soup
正常miso, 唔會太咸
2) 配菜
3) 牛角飯
4) 牛肋肉
題外話/補充資料:
一定要讀餐廳經理(男士),我地問左好多問題, 佢都好耐心咁比建議我地, 真係好好既態度!! 值得表揚!!!!