2006-06-06
如果我有看到這裡的食評,我就唔會昨晚去這裡吃晚飯啦!對幾位食評家的意見,我完全有同感呀!昨晚與朋友一行四人到中環IFC這間分店吃飯,食物水準都尚算OK,但d侍應的水準真係勁差,這個被形容在中環很高檔的商場,竟然有服務水準咁差的店舖在這裡,仲要係大部份侍應都有問題喎,真係…..。我地係點菜的時候,已發現幫我地落單的男侍應並不專心,個頭四圍望,唔知佢係咪有個裝置可以同別的侍應或廚房溝通到,個口不斷講野,真係對我地好唔尊重,果然啦,落漏了單。食左幾樣野後,叫人幫我地換碟啦,個侍應好像未曾聽過人的要求咁,個樣好愣然,,你地要換碟呀?更奇的是,換左新碟,但係唔幫你拿走佈滿食物殘渣的碟,真係比佢吹脹!!!食到咁上下,我地叫左客高力豆沙。等待高力豆沙期間,位不專心的男侍應行過,問我地的東西是否齊,幫我地執走面上的碗筷等等,佢執執,突然間大笑幾,真係比佢嚇親呀,可能佢又係個mic度同人傾緊計啦。都未執完野,無同我地擺食甜品的碟及叉就走開了。咁當高力豆沙上時,我地咪要求個女侍應比碟同叉我地啦,這是一個非常正常的要求,你估個女侍應是什麼反應?個樣又係非當愕然,!要碟同叉???咁我就話,無碟同叉我地點食呀,
食到咁上下,我地叫左客高力豆沙。等待高力豆沙期間,位不專心的男侍應行過,問我地的東西是否齊,幫我地執走面上的碗筷等等,佢執執,突然間大笑幾,真係比佢嚇親呀,可能佢又係個mic度同人傾緊計啦。都未執完野,無同我地擺食甜品的碟及叉就走開了。咁當高力豆沙上時,我地咪要求個女侍應比碟同叉我地啦,這是一個非常正常的要求,你估個女侍應是什麼反應?個樣又係非當愕然,!要碟同叉???咁我就話,無碟同叉我地點食呀,唔通用手住食,佢居然話︰係呀,我見到d客都係咁樣食!救命呀~~~~這間是什麼食店來呀!!!!