2019-05-05
四年前跟志同道合的友人試左瑪麗皇后蛋糕,剛剛的周六我們再相約要試埋路易國王蛋糕,咁就粉紅色和藍色都試曬!當日1:45pm去到取票,3:00pm再入座,這是他們的安排,不設訂位。3:00pm坐低,因有雨而要求室內座,被安排梳化位置。Order左之後,我地走出去影相,侍應們也十分ready兼任埋攝影師,不斷替要求的客人揸機影相,態度誠懇樂意,令人感覺舒服。我地食完小食,因路易國王蛋糕要製作25分鐘,故我地趁仲有空檔就再出去影下相。侍應見狀亦友善地主動表示個蛋糕就黎得架喇!很照顧客人。我地在出面影左再10分鐘左右,另一侍應走過來告知我地個蛋糕已送到枱上了,我地也雀躍地走返入去品嚐。侍應也表示待影完個蛋糕之後,便會替我地切蛋糕。而他亦十分友善地幫我地拍照,仲建議另一方向影會更好,心思周到!老實說,雖然貴左d, 但蛋糕cream真係幼滑好味到不得了,係好食嘅!此行我和友人都很開心,亦喜見服務態度已比從前openrice 所反映的有明顯改善!值得讚👍🏼!