2013-03-13
終於的起心肝寫食評,原因係遇到太垃圾既店-隨您鍾意第一篇食評都要俾你間野之前都食過好幾次但係都覺得麻麻亦冇寫食評而且習慣咗唔係中意既食物+賣相唔靚都唔會影所以你將會見到我篇篇食評都係冇相咁滯呢間野成日都好多人排隊知唔知點解間舖點解咁多人排解釋俾你聽到呢間野出名即叫即整本身其實係好事但大家都知間舖好細而其中一面係落單同拎食物,一面係堂食既企位其實只要3-4人企入去間舖就爆而且D野食即整要你D人等得耐咁佢咪好似客似雲來囉!好啦講反野食我本人不太喜歡食生野,而且好中意食鰻魚所以多數都叫鰻魚手卷($15/2件,要買2件起)亦有試過叫炸既手卷(軟X蟹)由於係拎走反屋企食(唔想企係到同人迫)用保鮮紙包真係焗晒D水氣係到搞到D紫菜淋晒仲要好苦(家住CWB)鰻魚佢俾得算係多但都係極度歲濕濕而炸既手卷D沙律醬真係食到人反胃而炸物就好多油,淨係食到D炸粉今日去買既,仲要好多骨牙一開始就食到有1舊好似牙咁大SIZE既硬骨之後再食其他碎濕濕既鰻魚嘩!又係咁多骨既?今次係好多細骨,果7粒仔鰻魚粒粒都有骨TOTAL都超過20條骨牙我以前都有其他地方食過有骨,但係真係極細條,可以吞埋,今次連吞都吞唔到!最後講服務次
終於的起心肝寫食評,原因係遇到太垃圾既店-隨您鍾意
第一篇食評都要俾你間野
解釋俾你聽到
呢間野出名即叫即整
本身其實係好事
但大家都知間舖好細
而其中一面係落單同拎食物,一面係堂食既企位
其實只要3-4人企入去
間舖就爆
而且D野食即整
要你D人等得耐
咁佢咪好似客似雲來囉!
好啦
講反野食
我本人不太喜歡食生野,而且好中意食鰻魚
所以多數都叫鰻魚手卷($15/2件,要買2件起)
亦有試過叫炸既手卷(軟X蟹)
由於係拎走反屋企食(唔想企係到同人迫)
用保鮮紙包真係焗晒D水氣係到
搞到D紫菜淋晒
仲要好苦(家住CWB)
鰻魚佢俾得算係多
但都係極度歲濕濕
而炸既手卷D沙律醬真係食到人反胃
而炸物就好多油,淨係食到D炸粉
今日去買既,仲要好多骨牙
一開始就食到有1舊好似牙咁大SIZE既硬骨
之後再食其他碎濕濕既鰻魚
嘩!又係咁多骨既?
今次係好多細骨,果7粒仔鰻魚粒粒都有骨
TOTAL都超過20條骨牙
最後講服務
次次去親D人一係就目無表情,一係就黑面
有次我見堂食張枱好DIRTY,有個要堂食既女士就好好禮貌咁叫個STAFF過黎清潔下
個STAFF望咗個女人一眼,之後轉身做自己野
個女士再有禮貌叫佢幫手清潔,佢就口黑面黑啤住個客行出黎
求求其其掃咗落地就算
亦冇好好清潔
我當時心諗,話晒人地都係客,你唔洗咁啤住個客仲要口黑面黑牙?
今日放工經過買鰻魚手卷
等咗15分鐘
我見D客遲過我都拎到
就走埋去問
點知個STAFF一睇張單
STAFF:咪叫過號碼囉!
我:咁都唔洗只叫一次,你都知咁多人實好嘈架啦?你由得D壽司擺係到成個鐘?(喂大佬牙!新鮮食物黎架,只叫一次,聽唔到由你,如果唔係走埋去問,都唔知幾時先有!!!
個STAFF黑面不回應
搶咗我手中張單,塞袋壽司入佢手
題外話/補充資料:
我有次同同學去食,之後同學係WHATSAPP同我講:好難食牙!
唔單止我,咁多人都話難食