2019-06-21 105 瀏覽
2019-06-21和女朋友去午餐經過朗豪坊見到有間茶木女朋友話好耐冇食過茶木、想重溫一下台灣的味道、中午1點左右排隊排左半個鐘左右之後就可以入到去㗎但係啲服務員的態度就不甚友善,我同女朋友一人點左一個餐之後服務員幫我女朋友落餐飲我同佢講話我個杯之後先來、想食少少野先再飲個服務員竟然用不怎麼友善的眼神看了我一下唔出聲就掉頭走左之後我杯餐飲轉左芒果沙冰送餐既服務生成杯野倒左落我哋張枱度玻璃杯都打爛埋仲彈到隔離嗰個女仔同我女朋友身上都有啲芒果沙冰、之後有個貌似經理嘅男仔走過來係我面前用對講機同其他同事講叫出餐用玻璃杯小心啲是否說給我聽的?之後再抹枱、抹完枱之後就問下我哋嘢食係咩黎既需唔需要幫你重新整過一份俾你或者取消咗佢、我之前個飯等左差唔多半個鐘(落單有講要等20分鐘)、重整過咪又要我等、咁我咪話唔要啦咁、之後佢地就立刻當冇事發生過、我個飯食左一半都唔知有無、一陣重要去食過其他野、點知我一去埋單佢唔單止冇幫我取消我個飯不特止、我都算、竟然連象徵式打返個折扣都沒有、咁既服務態度重好意思收我加一服務費

2019-06-21
30 分鐘 (堂食)