2023-05-20 521 瀏覽
第一次光顧這間車仔麵店。入去的時候,門口的透明膠簾不知怎樣打開,店內員工看見我入唔到來沒有反應。隔了一陣才走過來施施然打開給我進入。店內冇人,之後坐低用二維碼點菜,運作上不太明白,問店員,店員在玩電話,用極度冷漠和完全好像機械人的面部表情說我沒有點湯底,所以點唔到。跟住我揀了湯底,然後仍然有少少不明白的地方,但已經不敢問他,因為他的氣場好像是一個訓導主任。但之後鼓起勇氣再問他,他很不耐煩地在我手機螢幕上撳了幾下,然後說點了。當時心諗,這間餐廳我永遠不會光顧。之後車仔麵到了,牛腩十分之韌 ,唔識煮餸嘅都唔會煮牛腩煮到咁韌,另外湯底近乎冇味,現場枱面沒有醬料提供給客人使用。我心諗我今日中伏了!這間餐廳你用支槍再指住我,我都唔會再來!