(非會員)
2009-04-07 40 瀏覽
下午12時前我去慈雲山分店食粥 ,當時收銀員陳冰玲同另一個同事在聊天,於是我等了一陣佢地傾完我先講野。我要一個外賣,一個堂食,於是我特別分開兩張單叫。當我拎住張單去搵位坐既時候,發現堂食點解會冇比號碼牌等侍應送堂食既餐比我,睇下原來兩張單都出左外賣,於是即刻通知收銀員,收銀員都未聽得清楚就走左入廚房。最後,外賣同堂食既餐係調轉左,我同送餐既侍應講,佢話聽到係咁,於是叫收銀員埋黎,收銀員話我係咁講,如果要轉外賣加一蚊,咁粥同餃子咪要無端端比多兩蚊 ! 佢仲話唔滿意就搵經理講! 我會邊樣拎走邊樣堂食會唔知咩 ? 係佢未聽得清楚就即刻跑入廚房,而家竟然要我負責,仲叫埋我搵經理添 ! 之後就再冇人理過我。今時今日有 d 咁服務態度,慈雲山間舖係咪佢開架 ?大晒 ! 我唔想要嘈完先食野,就食完先搵經理,點知經理又出左去,無奈將要拎走既粥放返落攪錯堂食既外賣碗到,餃子就放係粥面 ,返去仲要自己食返,點比人食 。收銀員錯左唔認,仲大大聲話外賣就比多一蚊,唔係錢既問題,實在收銀員服務態度太差啦 !
下午12時前我去慈雲山分店食粥 ,當時收銀員陳冰玲同另一個同事在聊天,於是我等了一陣佢地傾完我先講野。我要一個外賣,一個堂食,於是我特別分開兩張單叫。當我拎住張單去搵位坐既時候,發現堂食點解會冇比號碼牌等侍應送堂食既餐比我,睇下原來兩張單都出左外賣,於是即刻通知收銀員收銀員都未聽得清楚就走左入廚房。最後,外賣同堂食既餐係調轉左,我同送餐既侍應講,佢話聽到係咁,於是叫收銀員埋黎,收銀員話我係咁講,如果要轉外賣加一蚊,咁粥同餃子咪要無端端比多兩蚊 ! 佢仲話唔滿意就搵經理講! 我會邊樣拎走邊樣堂食會唔知咩 ? 係佢未聽得清楚就即刻跑入廚房,而家竟然要我負責,仲叫埋我搵經理添 ! 之後就再冇人理過我。今時今日有 d 咁服務態度,慈雲山間舖係咪佢開架 ?大晒 ! 我唔想要嘈完先食野,就食完先搵經理,點知經理又出左去,無奈將要拎走既粥放返落攪錯堂食既外賣碗到,餃子就放係粥面 ,返去仲要自己食返,點比人食 。收銀員錯左唔認,仲大大聲話外賣就比多一蚊,唔係錢既問題,實在收銀員服務態度太差啦 !
外賣單據一
外賣單據二