2013-07-17
很久沒幫襯韓舍了,因為之前在旺角食過一次,實在令人難忘。今天,我和男朋友突然想食韓燒,附近無咩選擇,見韓舍新裝修既環境幾舒服咁,就即管試一試~~~我們直接攞位,等左一陣就有位了~~食個半鐘,收費每位$148另加一,入座後待應才說飲品是另計= ="',感覺取巧!唔知仲會唔會收埋清潔費?好了,我們開始攞野食~~就發現唔對路,D野食選擇好少,無論是生還是熟的也是,生肉味道都係偏咸同重味精,感覺好似凍肉舖個D燒烤包咁!熟食得個“樣”,尤其壽司刺身好差,勁惺!最估唔到佢既泰式炸春卷同肉醬長通粉係意外有水準!甜品就不過不失。環境本來諗住唔錯,點知得個都係得個“樣”,煙好大越坐越感到大油煙,個抽油煙機係好簡約新穎,但唔覺佢有抽到油煙之餘仲阻住D燈光,根本睇唔到食物是否熟!而且待應態度不友善不會再回頭!