今日同母親大人打算入去飲茶食點心,最後茶都未飲就嬲到走左去!人生第一次咁做!我們2人入去,叫我坐4人枱(兩張2人枱合併),把枱拉開5cm距離,叫我地坐埋同一邊。我們有合作,但放個環保袋在隔離張櫈時,再次強調離遠大聲說「坐埋同一邊!」其實又未有人黎。。。擺下袋都俾說話我聽?!之後有人黎,係咁叫人坐我地隔離,但明明有好多張枱冇人,人地望見都唔肯啦,眼見有兩pair人都要求坐另一張。不過,最後侍應都成功地安排「1位」的男士坐我們隔離。講真,拉開5!c!m!就唔係搭枱咩,好像去了大排檔/food court/茶餐廳似的!但呢間茶錢每位都大概20元,仲有加一服務費,餐牌裡的價錢又唔平喎⋯⋯要客人搭枱,仲要放個袋都俾說話我聽,真是太過份!一宗罪未能令我嬲到走左去,加上第二宗罪發生,我們才忍無可忍!入到茶居,無人招呼我哋飲咩茶,好,唔緊要,我自己叫,順便order嘢食,誰不知等了數分鐘都無人拎茶黎再催,都唔黎!又催,又係無人理!真是唔想催第四次了,見到比較遲來既客人都開左茶,仲要兩張枱都黎齊!嬲到火爆就走左去!那個時候就有人理會我了,但唔係理解發生咩事,而係追去門口,極度無禮、好惡咁話我叫左嘢食又走

其實又未有人黎。。。擺下袋都俾說話我聽?!

再催,都唔黎!
又催,又係無人理!

那個時候就有人理會我了,但唔係理解發生咩事,而係追去門口,極度無禮、好惡咁話我叫左嘢食又走咗去!!!
我最後說一聲「唔會再等」就真正離開

食得唔開心都唔想留喺度食啦